Povestea Tangle

Povestea Tangle

Povestea unui sculptor, sau cum a aparut Tangle

Povestea Tangle incepe odata cu sculptorul Richard X. Zawitz si calatoria sa, in timpul careia incearca sa-si unifice experientele de-o viata intr-o creatie unica.

Calatoria lui Zawitz incepe odata cu studiul filozofiei asiatice si artei din Pittsburg. De la profesorul si mentorul sau Chan Wing Tsit invata despre filozofia chineza si continua studille la Universitatea din Hawaii. Proaspat absolvent al facultatii din Hawaii, Zawitz pune in aplicare toate cunostintele acumulate de la mentorii sai si sculpteaza in piatra prima sa creatie – “First Twist”. Aceasta va sa sta la baza Tangle-ului de astazi.

Tangle statuia infinitului

Tangle – Statuia Infinitului

In timpul calatoriilor sale descopera nodul tibetan si observa ca liniile sunt intretesute si nu exista inceput, nici sfarsit, simbolizand astfel viata si creatia infinita. Acest simbol pe care il descifreaza il inspira in a crea Statuia Infinitului, sculptura ce il defineste. Isi alege ca material otelul, pentru a putea sa arcuiasca si sa roteasca cele 20 de sectiuni componente.

Zawits observa reactia oamenilor in momentul in care admira statuia si constata ca este nevoie sa creeze o versiune mai mica, pe care acestia sa o poata tine in mana si sa aiba contact direct cu ea. Trezeste cu usurinta interesul oamenilor care sunt fascinati de energia cu care acest obiect se invarte, de senzatia pe care o ofera rasucirea lui continua. Astfel descopera prin intemediul lor ca Tangle are si un efect calmant, ca stimuleaza creativitatea chiar de la inceput si ca jucandu-te cu el poate da dependenta.

tangle jr

tangle jr

Chiar daca la inceput creaza Tangle-uri doar pentru cunoscuti, incepe sa realizeze cantitati mai mari si pentru cei care au vazut sau auzit de inventia sa, pentru a-i convinge de calitatile noului produs. Primele reactii au fost bune, insa limitate doar la bucuria de a se juca cu noua lui opera de arta si la placerea manipularii acestui obiect. Pe masura ce se joaca cu aceste obiecte, oamenii observa ca ii elibereaza de stres, ca ii ajuta sa reduca numarul tigarilor fumate zilnic, aduce un zambet pe buzele tuturor si ii ajuta sa se concentreze mai usor.

Cu peste 1 milion de exemplare vandute, Tangle-ul original evolueaza si nu mai este doar o jucarie. Este perfect pentru aria educationala, pentru copii, ca obiect terapeutic, ca mobilier, ca obiect promotional, ca aparat electronic, utilitatile sale fiind multiple.

Zawitz gaseste ulterior in Asia o fabrica ce ii poate produce un Tangle din plastic, dupa specificatiile sale, creand pentru ele o matrita speciala, cu un raport calitate pret acceptabil. Denumirea de Tangle o alege pentru ca oricine sa inteleaga care este scopul acestui obiect.

Fiecare Tangle are 18 sectiuni detasabile, ce pot fi imbinate cu usurinta in diverse forme, dupa o anumita paleta de culori, ca un puzzle, ca un joc de cuvinte, totul tinand de imaginatia fiecaruia.

Achizitioneaza un Tangle si incearca sa il vezi mai mult deca un simplu material promotional! Convinge-te de calitatile sale! Atat tu cat si ceilalti membri ai familiei vor fi incantati de posibilitatile infinite de rasucire si utilizare.